sâmbătă, 22 august 2015

Hai sa-ti arat Bucurestiul vara!

In curand se termina vara si mai sunt atatea de vazut in Bucuresti!
Evident, sunt locuri care merita vizitate oricand, dar odata cu vacanta, se cam duce si cheful de explorare. Esti nevoit mai degraba sa cauti scurtaturi catre birou, decat ocoluri care sa te duca departe, cat mai departe de casa si de zonele pe care le stii.
Devine, asadar, vag urgent sa faceti o noua, poate ultima incursiune in Bucurestiul necunoscut. Si ca sa nu pierdeti timpul sa cautati ce si unde, iata cateva sugestii.
Aleea Suter
Mai toata lumea a auzit de strada Xenofon, singura strada in trepte din Bucuresti. Pe acolo te trimitem si noi, dar sa treci, nu sa te opresti, de data asta. La capatul treptelor, vei ajunge pe aleea Suter, o straduta de o boemie rara.
Strada a fost proiectata de arhitectul regelui Carol I, Adolf Suter, neamt la origine, care si-a multumit siesi pentru treaba buna facuta cu strada ridicandu-si tot aici si un mic palat. Un mic palat, o mare poveste de dragoste: in 1940, un bancher cu inima larga si cu mana si mai larga l-a cumparat pentru a-l face cadou iubitei sale (in treacat fie spus, alta decat sotia).
heineken
Photo credits: Ioana Budeanu
Institutul Astronomic al Academiei Romane 
Stii coada infernala care se intinde in fata Observatorului Astronomic de pe Lascar Catargiu in Noapea Muzeelor (in restul zilelor, nu pare nimeni foarte interesat sa vada stelele mai de aproape)? Ei, cu sau fara coada la intrare, Observatorul e acum in renovare si nu mai poate fi vizitat. Ceea ce poate da stari depresive celor care au facut o pasiune pentru stele si nu au conexiune directa cu telescopul Hubble.
Dar starile astea trec repede cu o vizita la Institutul Astronomic al Academiei Romane. Se gasesc aici Observatorul Astronomic, Pavilionul Telescopului, Pavilionul Timpului, Cupola Solara, dar si cea mai mare biblioteca astronomica din Romania.
Toate aceste cladiri fost construite in perioada 1908-1963 si inca asigura o comunicare eficienta cu omuletii verzi, in caz ca vreunul dintre se hotaraste sa rupa tacerea.
heineken
Photo credits: Ioana Budeanu
Tunelul Dragostei, Soseaua Progresului, Trafic Greu
Cand se inchid usile, se deschid inimile. N-o fi tramvaiul cel mai romantic mijloc de locomotie (in afara de tramvaiul numit dorinta, bineinteles), dar cand tramvaiul 1 trece prin zona Trafic Greu, intre Razoare si Calea 13 septembrie, printr-o portiune strajuita de o parte si de alta de pomi, lucrurile se schimba.
Aici, coroanele copacilor s-au impletit pe deasupra sinei si au creat un fel de tunel natural care, in cativa ani, daca lucratorii de la spatii verzi nu vor simti nevoia sa devina creativi, va ascunde complet de ochii trecatorilor de pe trotuar sarutarile patimase ale celor din tramvai.
heineken
Photo credits: Ioana Budeanu
Propune si tu alte locuri de poveste din Romania si poti deveni ambasadorului orasului tau! Intra AICI si hai sa facem cunoscuta Romania asta care ne place, care ne poarta prin castele, pe stradute parfumate si prin povesti inca nedescoperite. INCA! #Heineken #‎OpenYourCity‬

Campania dureaza de pe 15 iulie pana pe 20 august. La sfarsitul acestei perioade, cele mai votate postari vor fi validate de un juriu, iar autorul lor va fi desemnat ambasador al propriului oras. Acesta va fi inceputul unei experiente unice oferite de Heineken, prin intermediul caruia castigatorii vor descoperi locuri surprinzatoare si exclusiviste, inaccesibile publicului larg.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu