duminică, 13 decembrie 2015

Topul celor mai bune telefoane cu Android din 2015! Care este cel mai puternic

Cei de la Android Authority au luat 6 telefoane de top cu Android si le-au trecut prin cele mai dure teste.
Desi multi s-ar astepta ca printre telefoanele alese sa fie Galaxy S6, HTC One M9 sau OnePlus 2, cei de la Android Authority isi explica alegerile astfel - pentru a mentine comparatia adecvata, au selectat doar telefoanele care simt ca sunt reprezentative pentru ecosistem in acest moment.
Asadar, iata care sunt telefoanele alese:
► Sony Xperia Z5 Premium
► Nexus 6P
► Motorola Moto X Force
► Samsung Galaxy Note 5
► LG V10
► BlackBerry Priv
Pentru a vedea care este cel mai puternic, telefoanele au fost trecute printre cele mai dure teste de benchmark. S-a inceput, desigur, cu AnTuTu, cel mai cunoscut dintre acestea. Samsung Galaxy Note 5 a castigat la acest test datorita procesorului Exynos 7420. Moto X Force cu procesor Snapdragon 810 este insa in apropiere. Tot acest procesor a dus Galaxy Note 5 pe primul loc si in clasamentul GeekBench 3, fiind urmat de catre Xperia Z5 Premium.
Pe langa aceste teste de benchmark (puteti vedea rezultatele in galeria foto), a mai fost verificata si temperatura la care ajunge telefonul cand este solicitat la maxim.
Per total, castigator a iesit Samsung Galaxy Note 5, telefon care e posibil sa apara in Romania la inceputul lui 2016. A castigat la aproape toate testele - doar in doua cazuri a obtinut pozitia secunda. Urmatoarele din top sunt telefoanele cu Snapdragon 810, Moto X Force fiind cu putin peste celelalte. In partea de jos a clasamentului se afla LG V10 si Blackberry Priv, ambele avand procesor hexa-core Snapdragon 808

luni, 30 noiembrie 2015

Acesta a fost desemnat cel mai bun telefon din 2015! Cine a castigat duelul dintre Apple, Samsung si Sony

Cele mai tari gadgeturi din acest an au fost anuntate.
Seara de 26 noiembrie a fost una importanta in lumea tech, premiile EE Pocket-lint Gadget Awards avand loc la Londra. Acestia au desemnat castigatorii din anul 2015 iar cei de la Samsung au reusit sa castige marele premiu.
Galaxy S6 Edge a fost desemnat cel mai bun telefon din 2015, reusind sa bata chiar marele rival, iPhone 6s. Samsung Galaxy S6 Edge a fost desemnat, de asemenea, cel mai bun gadget din acest an.
"Premiile Pocket-lint au fost mereu un barometru fantastic pentru ceea ce crede industria"a declarat Stuart Miles, fondatorul Pocket-lint.
..............................................
Cea mai buna tableta / 2-in-1
Castigator: Apple iPad mini 4
Locul 2: Microsoft Surface 3
..............................................
Cel mai bun laptop
Castigator: Dell XPS 13
Locul 2: Apple MacBook
..............................................
Cel mai bun smartphone
Castigator: Samsung Galaxy S6 edge
Locul 2: Apple iPhone 6S
..............................................
Cea mai buna camera
Castigator: Leica Q
Locul 2: Sony Cyber-shot RX100 IV
..............................................
Cel mai bun SPEAKER: Naim mu-so
..............................................
Cel mai bun joc: The Witcher 3: Wild Hunt
Locul 2: Halo 5: Guardians
..............................................
Cel mai bun device pentru home entertainment
Castigator: Amazon Fire TV with 4K Ultra HD
Locul 2: Google Chromecast 2
..............................................
Cel mai bun wearable
Castigator: Apple Watch
Locul 2: Withings Activite
..............................................
Cele mai bune casti
Castigator: Bang & Olufsen BeoPlay H8
Locul 2: B&W P5
..............................................
Cel mai bun TV
Castigator: LG 65EF950V 4K OLED
Locul 2: Samsung 4K
..............................................
Cel mai bun device smarthome
Castigator: Philips Hue
Locul 2: Hive
..............................................

Cea maia buna jucarie
Castigator: Sphero BB-8
Locul 2: Anki Overdrive
..............................................
Gadgetul anului
Castigator: Samsung Galaxy S6 edge

Google Glass ar putea veni intr-o varianta si mai SF

Compania investeste mult in inovatii, iar urmatoarea versiune a ochelarilor are sanse mari sa-i impresioneze pe utilizatori.
Cu ceva timp in urma, lumea era entuziasmata de ochelarii Google, un gadget care parea ca are potentialul de a schimba lumea.
Acum, schitele unui nou dispozitiv din aceeasi zona au iesit la suprafata, iar acest gadget pare chiar mai SF decat Google Glass. Designul este usor schimbat. Noul aparat seamana doar pe jumatate cu o pereche de ochelari. Contine, insa, o camera video, iar ideea de baza a Google Glass se pastreaza. 
Desi patentul doveste dorinta companiei de a duce mai departe proiectul, deocamdata nu se stie cand vom vedea pe piata astfel de dispozitive. Ele ar putea fi folosite atat pentru distractie, cat si in medicina sau in industria aeronautica, scrie gsmarena.

sâmbătă, 28 noiembrie 2015

Vestea pe care o asteptau toti fanii Samsung! Cu ce va veni Galaxy S7

Principala critica a telefonului Samsung Galaxy S6 se pare ca va fi adresata de compania din Coreea de Sud.
Desi mai sunt minim 2 luni pana la lansarea urmatorului flagship al celor de la Samsung, au aparut deja multe informatii despre data de lansare sau faptul ca va veni in 2 versiuni in functie locatie (cu procesor Snapdragon 820 si noul Exynos).
O noua informatie publicata de cei de la GSM Arena rezolva una dintre principalele critici ale lui Galaxy S6 - daca acesta a fost apreciat pentru design si performante, lipsa slotului pentru microSD i-a nemultumit pe utilizatori.
Se pare ca cei de la Samsung vor schimba acest lucru iar Galaxy S7 va veni cu posibilitatea extinderii spatiului de stocare cu un card microSD.
Au mai aparut si informatii despre display-ul device-ului - Galaxy S7 ar urma sa aiba un display normal de 5.2 inch, in timp ce Galaxy S7 Edge va avea un display mai mare, de 5.7 inch, ce ar urma sa fie curbat si in partea de sus si in cea de jos a telefonului! Ramane de vazut daca aceste lucruri se vor confirma

sâmbătă, 22 august 2015

Povestea femeii care si-a schimbat viata cu ajutorul unei casute de 18 metri patrati! FOTO

La 27 de ani, Macy Miller era proaspat divortata, nu avea o slujba si era inglotata in datorii, descurcandu-se cu greu sa traiasca de pe o zi pe alta.
Hotarata sa-si schimbe complet viata, tanara si-a cumparat o rulota pe care a inceput sa o decoreze inteligent, folosindu-se de cunostintele sale in materie de arhitectura.
In scurt timp, Macy a reusit sa faca minuni cu cei 18 metri patrati si si-a creat o locuinta care pare de trei ori mai mare. Deoarece a dorit sa imparta ideea sa cu intreaga lume, tanara si-a facut un site care ii ajuta pe cei ce au o locuinta mica si isi doresc sa o transforme intr-una cocheta si amenajata inteligent.

Are 36 de ani si arata impecabil in costum de baie:19 poze foarte sexy cu Andreea Banica! FOTO

Andreea Banica are peste un milion de fani pe Facebook si ii intretine cu poze. Noi am facut o selectie cu cele mai HOT.
Andreea Banica
Andreea Banica
Andreea Banica
Andreea Banica
Andreea Banica
Andreea Banica
Andreea Banica
Andreea Banica
Andreea Banica
Andreea Banica
Andreea Banica
Andreea Banica
Andreea Banica
Andreea Banica
Andreea Banica
Andreea Banica
Andreea Banica
Andreea Banica
Andreea Banica

Alcoolul si dragostea au aproape acelasi efect asupra creierului: Ce spune cel mai recent STUDIU

Dragostea și consumul de alcool au efecte asemănătoare asupra creierului 
Este concluzia unui studiu realizat de cercetători de la Universitatea din Birmingham (Marea Britanie) și publicat în Neuroscience & Biobehavioral Rewiews.
'Am considerat că această problemă merită să fie studiată, așa că am analizat cercetările existente cu privire la efectele ocitocinei și ale alcoolului. Am fost surprinși de asemănările incredibile între cei doi compuși', arată unul dintre cercetători, doctorul Ian Mitchell, citat luni de huffingtonpost.fr.
Ocitocina, numită și 'hormonul dragostei', este produsă în corpul unei persoane atunci când aceasta simte pasiune, afecțiune și o legătură cu altcineva. Ea se manifestă de altfel în timpul nașterii, ajutând mama să creeze legături cu bebelușul. Această substanță îi face pe oameni fericiți, încrezători, generoși și relaxați, dar poarte provoca și inversul acestor stări: agresivitate, gelozie și aroganță.
Ocitocina poate fi cumpărată de la farmacie sub forma de spray nazal. În această formă au administrat-o cercetătorii participanților la studiul menționat, pentru a-i compara efectele cu cele ale alcoolului.
Ei apreciază totuși că nu ar putea fi utilizată în scop recreativ, fiindcă ar putea exista riscuri: 'Nu cred că ocitocina va fi utilizată într-o zi ca alternativă la alcool în viața socială. Însă este un compus neurochimic fascinant și, fără să aibă legătură cu dragostea, ar putea fi folosită ca tratament psihologic sau psihiatric.
Înțelegerea exactă a felului în care ocitocina suprimă unele moduri de acțiune și modifică comportamentul uman poate reprezenta un avantaj real pentru multe persoane. Sperăm ca studiul nostru să lămurească mai mult acest aspect și să deschidă piste pe care nu le-am analizat încă', a declarat Steven Gillespie, doctor în psihologie la Universitatea din Birmingham, pe site-ul Medical News Today.
Până atunci, se pare că Beyonce are dreptate: să fii 'beat' sau 'îndrăgostit' este aproape același lucru, încheie cu umor huffingtonpost.fr.

Care sunt ochelarii de soare care se potrivesc cu forma fetei tale: Cum poti sa-i alegi corect

Forma fetei tale este foarte importanta atunci cand trebuie sa faci alegerea corecta a ochelarilor de soare.
Uite care sunt variantele pe care ti le recomanda specialistii atunci cand vrei sa alegi corect o pereche de ochelari de soare.
ochelari soare

Barul in care e imposibil sa nu te imbeti. Motivul pentru care nu ai voie sa stai mai mult de 50 de minute inauntru

Un pop-up bar din Londra propune un concept inedit pentru petrecareti. Deschis in zona celebrei piete Borough, localul serveste “cocktailuri respirabile”.
Mai exact, interiorul barului este umplut cu vapori de alcool, imprastiati in aer prin niste umidificatori speciali. Odata ce intri acolo, alcoolul este absorbit direct in sange, prin plamani si ochi, fara sa mai treaca prin ficat.
Desi este un loc “la moda”, aici nu conteaza cum te imbraci, intrucat trebuie sa porti un halat din plastic deasupra.
Ca masura de preventie, poti sa stai doar 50 de minute inauntru, astfel incat sa nu te imbeti prea tare. Toata experienta ii costa 10 lire, respectiva 12,50 de lire dupa orele 18.
bar romania
Chiar daca este un loc pe gustul tinerilor care vor sa incerce experiente noi, specialistii din Marea Britanie nu sunt prea incantati de concept:
“Ultimul lucru de care are nevoie aceasta tare este o noua metoda de a ingera alcool”, spune si Dr. Niall Campbell, specialist in dependenta de alcool.
bar romania

Hai sa-ti arat Bucurestiul vara!

In curand se termina vara si mai sunt atatea de vazut in Bucuresti!
Evident, sunt locuri care merita vizitate oricand, dar odata cu vacanta, se cam duce si cheful de explorare. Esti nevoit mai degraba sa cauti scurtaturi catre birou, decat ocoluri care sa te duca departe, cat mai departe de casa si de zonele pe care le stii.
Devine, asadar, vag urgent sa faceti o noua, poate ultima incursiune in Bucurestiul necunoscut. Si ca sa nu pierdeti timpul sa cautati ce si unde, iata cateva sugestii.
Aleea Suter
Mai toata lumea a auzit de strada Xenofon, singura strada in trepte din Bucuresti. Pe acolo te trimitem si noi, dar sa treci, nu sa te opresti, de data asta. La capatul treptelor, vei ajunge pe aleea Suter, o straduta de o boemie rara.
Strada a fost proiectata de arhitectul regelui Carol I, Adolf Suter, neamt la origine, care si-a multumit siesi pentru treaba buna facuta cu strada ridicandu-si tot aici si un mic palat. Un mic palat, o mare poveste de dragoste: in 1940, un bancher cu inima larga si cu mana si mai larga l-a cumparat pentru a-l face cadou iubitei sale (in treacat fie spus, alta decat sotia).
heineken
Photo credits: Ioana Budeanu
Institutul Astronomic al Academiei Romane 
Stii coada infernala care se intinde in fata Observatorului Astronomic de pe Lascar Catargiu in Noapea Muzeelor (in restul zilelor, nu pare nimeni foarte interesat sa vada stelele mai de aproape)? Ei, cu sau fara coada la intrare, Observatorul e acum in renovare si nu mai poate fi vizitat. Ceea ce poate da stari depresive celor care au facut o pasiune pentru stele si nu au conexiune directa cu telescopul Hubble.
Dar starile astea trec repede cu o vizita la Institutul Astronomic al Academiei Romane. Se gasesc aici Observatorul Astronomic, Pavilionul Telescopului, Pavilionul Timpului, Cupola Solara, dar si cea mai mare biblioteca astronomica din Romania.
Toate aceste cladiri fost construite in perioada 1908-1963 si inca asigura o comunicare eficienta cu omuletii verzi, in caz ca vreunul dintre se hotaraste sa rupa tacerea.
heineken
Photo credits: Ioana Budeanu
Tunelul Dragostei, Soseaua Progresului, Trafic Greu
Cand se inchid usile, se deschid inimile. N-o fi tramvaiul cel mai romantic mijloc de locomotie (in afara de tramvaiul numit dorinta, bineinteles), dar cand tramvaiul 1 trece prin zona Trafic Greu, intre Razoare si Calea 13 septembrie, printr-o portiune strajuita de o parte si de alta de pomi, lucrurile se schimba.
Aici, coroanele copacilor s-au impletit pe deasupra sinei si au creat un fel de tunel natural care, in cativa ani, daca lucratorii de la spatii verzi nu vor simti nevoia sa devina creativi, va ascunde complet de ochii trecatorilor de pe trotuar sarutarile patimase ale celor din tramvai.
heineken
Photo credits: Ioana Budeanu
Propune si tu alte locuri de poveste din Romania si poti deveni ambasadorului orasului tau! Intra AICI si hai sa facem cunoscuta Romania asta care ne place, care ne poarta prin castele, pe stradute parfumate si prin povesti inca nedescoperite. INCA! #Heineken #‎OpenYourCity‬

Campania dureaza de pe 15 iulie pana pe 20 august. La sfarsitul acestei perioade, cele mai votate postari vor fi validate de un juriu, iar autorul lor va fi desemnat ambasador al propriului oras. Acesta va fi inceputul unei experiente unice oferite de Heineken, prin intermediul caruia castigatorii vor descoperi locuri surprinzatoare si exclusiviste, inaccesibile publicului larg.

Cum arata cel mai dorit barbat din New York. A obtinut cele mai mari note din partea femeilor care se bat sa-i fie iubite

Hulu, o aplicatie care le permite femeilor sa acorde note barbatilor in functie de mai multe criterii, a aratat care este cel mai dorit barbat din New York, conform ratingului sau
Chris Cheung are 33 de ani, este antreprenor, se prezinta drept un partener de cursa lunga, avand la activ numai relatii de lunga durata si a obtinut cel mai mare scor pe aplicatie. Femeile care i-au acordat un rating de 9.4 au fost probabil impresionate de romantismul lui. Chris spune ca intalnirea sa ideala ar aceea in care si-ar cere iubita in casatorie.
La 31 de ani, Rob Etropolsky este absolvent de jurnalism si co-fondator al site-ului givme.com. Cucerite de zambetul si stilul sau nonconformist, femeile l-au rasplatit cu note mari care i-au adus un scor de 9.1.
cum arata
Ryan Fisher are 34 de ani, este fondatorul unei companii de design interior si iluminat si a primit multe note de 9 din partea domnisoarelor. Femeile au fost cucerite atat de zambetul lui Fisher, dar si de ideea acestuia pentru o intalnire perfecta. "Un zbor cu elicopterul deasupra orasului si o plimbare prin punctele istorice ale New York-ului", descrie el idealul sau de a-si petrece timpul in compania unei femei.

Un barbat devine de 2 ori mai atragator in ochii femeilor daca are un caine: Ce alte detalii le mai impresioneaza pe femei

Un sondaj realizat printre 2000 femei din Marea Britanie, a concluzionat ca barbatii devin instantaneu mai atragatori in ochii doamnelor si domnisoarelor daca au un caine dragut.
Sondajul realizat de cei de la Notonthehighstreet.com le-a cerut femeilor sa spuna ce anume le atrage cel mai mult la un barbat.
29% dintre respondente au spus ca isi doresc un barbat cu simtul umorului, care sa le faca sa rada, in timp ce doar una din 20 de femei apreciaza un barbat care se imbraca in haine de designer.
De asemenea, doar 6% dintre femei au spus ca sunt impresionate daca un barbat detine o masina scumpa.
Mai mult, un barbat devine de doua ori mai atragator daca are drept animal de companie un caine simpatic.
un barbat devine de doua

Clipul spectaculos prin care un fotograf prezinta Dubai. Cel mai luxos oras al lumii, in imagini inedite. VIDEO

Fotograful Rob Whitworth, specializat in clipuri time-lapse (n.r. care suprind trecerea timpului intr-un anumit loc/pe o anumita persoana), a dus fenomenul la un cu totul alt nivel atunci cand a realizat "Dubai Flow Motion".
Clipul ofera fanilor fotografului un tur al Dubaiului, de la cele mai inalte cladiri din lume, la aeroport.
Proiectul a fost finalizat in doua saptamani, nu fara dificultati, din moment ce pentru aproape fiecare "scena" artistul a avut nevoie de acreditari.
"Acest video este despre a crea o poveste minunata, pe care oamenii sa vrea sa o urmareasca. Apoi a trebui sa imi dau seama cum sa fac acest lucru", a spus fotograful.
Majoritatea scenelor incluse in time-lapse au fost realizate dintr-o singura incercare. De exemplu, pentru scena cu aterizarea avionului Airbus 330, barbatul a folosit trei camere: una prinsa de caruciorul de bagaje, una montata pe bagaj si una cu ajutorul careia Whitworth i-a urmarit pe oamenii de afaceri de la bord. (Vedeti un clip extins al acestei scene mai jos)

Dubai Flow Motion from Rob Whitworth on Vimeo.


Ce faci atunci cand ai construit cel mai rapid Lamborghini din istorie? Construiesti unul si mai rapid! FOTO

In foarte putine cuvinte, acesta este Lamborghini Aventador LP750-4 SV Roadster. Probabil cel mai dorit super-car al vremurilor noastre.
SV Roadster este de fapt varianta decapotabila a noului Aventador SV si va fi produs in doar 500 de unitati. Asadar, inca un argument in plus pentru a ridica pretul cu deja multe zeroooori. Dar de ce sa ne mai ascundem atat. Se stie ca noul Lamborghini Aventador LP750-4 SV Roadster va avea un pret deestinat doar seicilor din Orientul Mijlociu, adica o pornire de la 500.000 de euro.
Evident, fiind vorba de Lambo, dacă plăteşti, primeşti. Mai exact, avem de-a face cu un V12 de 6,5 litri care dezvoltă 750 CP, un sistem de tracţiune integrală (după cum îi spune şi numele – LP750-4) şi multă viteză. Nu neapărat în linie dreaptă, ci mai degrabă pe circuit – 2,9 secunde pentru 0-100 km/h şi o viteză maximă de 350 km/h. În comparaţie cu fratele său cu acoperiş fix, noul Aventador SuperVeloce Roadster e în urmă doar la sprint, dar şi acolo e vorba doar despre 0,1 secunde până la 100 km/h.
Lamborghini SV Aventador - 1
În spate e un eleron fix uriaş din fibră de carbon, în vreme ce acoperişul e făcut din două panouri din fibră de carbon, fiecare cu o greutate de doar 6 kg. Şi dacă tot a venit vorba de greutate, trebuie să spun că Aventadorul SuperRapid cabrio cântăreşte 1.575 kg, cu 50 kg mai mult decât un Aventador SV coupe

Cel mai scump apartament din Bucuresti, la vanzare, in august: 2,9 mil. euro. Top 5. GALERIE FOTO

Duplexuri spectaculoase ori penthouse-uri de sute de metri, de milioane de euro, sunt scoase la vanzare si in Bucuresti, nu doar in marile capitale ale lumii. Cele mai costisitoare apartamente ale Capitalei vin la pachet cu terase uriase, perfecte pentru petreceri private, pe fundalul unor privelisti unice.

"Dedicate unui segment destul de restrans de clienti, astfel de proprietati nu au fost la fel de afectate de criza ca cele accesibile maselor. Pe de alta parte, vedem anual doar cateva astfel de tranzactii, pe care proprietarii arareori le doresc mediatizate", declara Razvan Muntean, general manager imopedia.ro.
Top 5 cele mai scumpe proprietati scoase la vanzare, in august, in Bucuresti
5.  Duplex, in Primaverii – 1,2 milioane euro 
Amplasat la ultimele doua niveluri ale unui imobil din 2004, cu 6 etaje, apartamentul  se bucura de priveliste catre parcurile Bordei si Herastrau, dar si catre oras. Are o suprafata utila de 251 mp, trei camere, terasa spatioasa, balcon generos. Ca o nota inedita, accesul in locuinta se face direct din lift.
4. Penthouse, in Baneasa – 1,2 milioane euro 
Proprietatea se afla la ultimul etaj al unui imobil cu patru niveluri, construit in 2008, blocul face parte dintr-un complex rezidential de lux, din padurea Baneasa. Apartamentul are peste 300 mp, 6 camere, mobilier executat manual, adus din Florenta. Este oferit atat spre vanzare, cat si spre inchiriere, contra sumei de 5.500 euro/luna.
3 Penthouse, in Aviatorilor – 1,3 milioane euro 
La cinci minute de mers pe jos de parcul Herastrau, la ultimul etaj al unui imobil din 2006, se afla acest apartament cu patru dormitoare, doua terase si patru bai. Suprafata construita este de 910 mp si utila de 310 mp. Locuinta vine la pachet cu patru locuri de parcare in subteran, de unde exista lift direct pana la interior. Proprietatea este listata de mai mulți agenti imobiliari, atat cu pretul de 1,299 milioane euro, cat si cu cel de 1,3 milioane euro. Atuul incontestabil al apartamentului este terasa uriasa, mai mare decat multe dintre gradinile caselor individuale.
2. Penthouse pe doua niveluri, pe Soseaua Nordului – 1,8 milioane euro
Deocamdata, locuinta este inchiriata de catre un expat, venit la noi in tara pentru a-și desfasura activitatea profesionala in cadrul unei companii multinationale de renume. Potrivit consultantului imobiliar care promoveaza oferta, apartamentul detinut de un proprietar roman este oferit exclusiv pentru vanzare.
1. Duplex la ultimele niveluri, in Primaverii – 2,9 milioane euro + TVA
Ocupand ultimele doua niveluri ale unui imobil cu cinci etaje, aceasta proprietate este spectaculoasa atat prin dimensiuni, cat si prin impartire. Locuinta se intinde pe o suprafata de 400 mp, iar fiecare nivel beneficiaza de cate o terasa generoasa, ambele insumand peste 200 mp. Blocul este ridicat intr-o zona exclusivista, pe o strada din cartierul Primaverii cu acces restrictionat publicului. Are doua locuri de parcare in garajul subteran. Spatiul locuibil propriu-zis este la primul nivel – zona de living, biroul, cele trei dormitoare (dotate cu dressing si propria baie), bucataria si doua bai, in timp ce la nivelul superior este zona dedicata hobby-urilor – sala de fitness si foisor.

luni, 17 august 2015

Microsoft a dat lovitura cu Windows 10

14 milioane de oameni au avut Windows 10 inca din prima zi dupa lansare! 
 
La 2 saptamani distanta de la lansarea Windows 10, numarul de calculatoare pe care a fost instalat noul sistem de operare al celor de la Microsoft a depasit 50 de milioane. Desi ritmul a scazut dupa cele 14 milioane de instalari in primele 24 de ore, numarul va continua sa creasca avand in vedere ca Microsoft creste in continuare aria de device-uri care primesc update-ul.

Inca din prima zi, noul sistem de operare a fost disponibil in 90 de tari, dar sistemul ales de Microsoft pentru livrarea Windows 10 a fost 'in valuri', ceea ce inseamna ca anumite device-uri au primit update-ul mai rapid decat altele. Conform GSM Arena, un numar mare de device-uri a fost adaugat saptamana trecuta, astfel ca numarul de instalari a crescut.

Intre timp, exista si update-uri ce promit sa "imbunatateasca functionalitatea Windows 10". Numarul build este 3081438 si are 180MB pentru sistemele pe 32 bit si dublu pentru cele pe 64 bit. Avand insa in vedere modul cumulativ, vor fi instalate numai update-uri care nu au fost descarcati atunci cand ai instalat Windows 10.

miercuri, 12 august 2015

Google a anuntat o restructurare, sub brandul Alphabet

Dupa restructurare, Google va pastra cele mai cunoscute afaceri ale sale, cum ar fi serviciile de cautare generala pe Internet, aplicatile, YouTube si Android.
Google, liderul serviciilor de cautare generala pe Internet, a dezvaluit o restructurare surprinzatoare a activitatii, prin crearea unei noi companii mama, numita Alphabet Inc, scriu cei de la BBC.
Dupa restructurare, Google va pastra cele mai cunoscute afaceri ale sale, cum ar fi serviciile de cautare generala pe Internet, aplicatiile, YouTube si Android.
Unele entitati mai recente, precum diviziile de investitii si cercetare, subsidiara "smart-home" Nest si divizia de drone, vor fi sub sigla Alphabet.

Fondatorul Google, Larry Page, a explicat ca va fi creata o structura mai simpla pentru ceea ce a devenit un grup de afaceri diverse. Acesta a adaugat: 'Noua structura ne va permite sa ne concentram in continuare pe oportunitatile extraordinare din interiorul Google. Companiile Alphabet trebuie sa fie independente si sa-si dezvolte propriile branduri'.
Larry Page va deveni director general al Alphabet, in timp ce vicepresedintele Sundar Pichai va fi noul director general al Google. Directorul financiar al Google, Ruth Porat, va detine aceeasi functie, atat la Google, cat si la Alphabet.

Analistii considera ca noua structura va permite investitorilor sa cunoasca mai bine strategia si cheltuielile facute de Google pentru noile produse.
"Numele Alphabet a fost ales din doua motive. Reprezinta limba, 'centrul cercetarilor Google', iar Alpha-bet inseamna 'profit peste medie', ceea ce vrem noi sa realizam", a explicat Larry Page.
Companiile americane Apple si Google sunt cele mai valoroase branduri din lume, conform BrandZTM Top 100 - clasamentul celor mai valoroase 100 branduri la nivel global, dat publicitatii de WPP si Millward Brown.

Potrivit acestui studiu, in ultimul an, valoarea brandului Apple a crescut cu 67%, pana la 247 de miliarde de dolari, in timp ce valoarea brandului Google a urcat cu 9%, pana la 173,7 miliarde de dolari.

marți, 11 august 2015

Responsive Web Design

Conceptul de Responsive Design a fost introdus pentru prima oară de către Ethan Marcotte în 2010, în articolul său, Responsive Web Design, publicat pe A List Apart. Acesta se referă la capacitatea unui website de a se adapta la diferite rezoluţii şi dispozitive pe care este afişat (PC-uri, laptopuri, tablete, smartphones etc), fără a suferi degradări majore.

Această abordare vine în ajutorul celor care s-au văzut nevoiţi să facă o mulţime de versiuni ale site-ului, pentru ca acesta să poată fi accesat de pe iPad, Blackberry, Kindle, netbook, iPhone şi aşa mai departe. Odată adoptat acest concept, site-ul ar trebui să recunoască tipul dispozitivului pe care este afişat şi să răspundă automat la preferinţele utilizatorului. Astfel, nu ar mai fi nevoie de mai multe versiuni ale site-ului pentru fiecare gadget pe care îl folosim.

Cum se construieşte un site responsive?

Este nevoie de trei ingrediente principale pentru a avea un site responsive:
  1. Griduri fluide
  2. Imagini flexibile
  3. Media Queries

Gridurile fluide

Cu ceva timp în urmă, înainte ca acest concept să devină popular, cele mai multe dintre site-uri aveau la bază griduri fixe şi funcţionau bine în acest mod, dat fiind că majoritatea calculatoarelor aveau aproximativ aceeaşi rezoluţie. În prezent, gridurile fixe nu mai reprezintă cea mai optimă variantă, luând în considerare toate rezoluţiile existente.
Sistemul flexibil de griduri se bazează pe calculul proporţiilor şi se asigură că toate elementele din layout sunt redimensionate unul faţă de celălalt. Nu se mai măsoară dimensiunile în pixeli, ci în unităţi relative şi procente.

Imaginile flexibile

Cel de-al doilea ingredient esenţial este reprezentat de imaginile flexibile. Acestea îşi pot modifica lăţimea şi înălţimea în funcţie de rezoluţia şi de dimensiunea gridului. Pentru a oferi informaţia repede şi frumos, imaginile pot fi salvate pe server în seturi de 3-4 dimensiuni, din care va fi încărcată mai apoi imaginea potrivită, în funcţie de dimensiunea ecranului pe care este afişat site-ul.

Media Queries

Acestea reprezintă o metodă eficientă de a încărca diferite stiluri CSS pentru diferite rezoluţii, pentru a oferi vizitatorului o experienţă cât mai bună. Găsiţi  un tutorial care dezvoltă foarte bine acest aspect aici.

Exemple de website-uri responsive

Am selectat mai multe articole în care puteţi găsi o mulţime de exemple foarte bune:

3 avantaje aduse de Web Responsive Design

  • O singură versiune de site care funcţionează bine pe orice dispozitiv.
  • Posibilitatea de sharing a aceluiaşi URL între diverse dispozitive.
  • Layout-ul se adaptează la browser, eliminând astfel scroll-ul orizontal.

3 dezavantaje aduse de Web Responsive Design

  • Timp prelungit pentru dezvoltare, respectiv costuri mai mari.
  • Dificultăţi datorate faptului că acest concept introduce un nou nivel de complexitate layout-urilor
  • Apar mai multe probleme la compatibilitatea între browsere